WES Coaching
zet jezelf in beweging naar verandering

Ruitercoaching | JOUW paard als coachpaard

ruitercoaching;paardencoaching;trauma;stress;probleem gedrag;problem solving;ptss

Lisette heeft bij Alegria Horsetraining  het leren versmelten met je paard centraal staan. Je gaat rijden vanuit partnerschap en verbinding. Hierin kan het niet anders dat naast dat wij onze paarden leren lichaamsbewust en zelfbewust te worden. Dat ook zij ons gaan spiegelen en ons uitnodigen om ook lichaamsbewust en zelfbewust te worden. Hieruit ontstond het idee om ook coaching met het eigen paard aan te bieden

Tijdens het trainen met je paard kan een bepaald "probleemgedrag" naar voren komen die dieper gaat dan leiderschap en trainerschap. Het paard blijft dan bepaald gedrag vertonen om ons uit te nodigen diep bij onszelf naar binnen te gaan. Het paard kan dan steeds groter worden in zij/haar gedrag totdat we er niet meer omheen kunnen. Het kan een overtuiging zijn die diep in ons verleden in ons is geworteld en het paard wil je helpen hierin. De keuze is aan jou. Blijf je de oplossing zoeken in je paard of durf je het pad aan te gaan naar heling door middel van je paard.

Trainen vanuit je gevoel
Of het lukt je maar niet om vanuit gevoel te gaan rijden. Om echt te voelen in je lichaam wat er gebeurd in je balans. Dan kan het zijn dat jouw lichaam daar afgesloten is door opgeslagen trauma. Trauma is een gebeurtenis of gevoel die we op het moment dat het gebeurde je het niet kon verwerken. Het lichaam slaat deze gebeurtenis of emotie dan op in het lichaam uit zelfbescherming totdat we sterk genoeg zijn om deze te verwerken.

Hoe gaat het in zijn werk
Naast de actieve lessen met de paarden via Alegria Horsetraining bieden wij paardencoaching aan. Hierbij hoef je even helemaal niets en geven we het paard het woord. Je stapt samen met je paard in de ruimte (paddock of rijbak) en het paard is vrij in deze ruimte. Het paard zal je nu zien als kuddegenoot en scannen op "koliek" (opgeslagen spanning). Het paard is een vluchtdier en zij kunnen door middel van trillingen pijn/blokkades weer in beweging zetten. Zo is de kudde op zijn sterkst en zijn zij veilig. Het paard zal jou ook als kuddegenoot zien en jou helpen te helen zodat je een sterkere kuddegenoot bent voor je paard. Door middel van gedrag zal het paard je leiden tot nieuwe inzichten de coach zal hierbij begeleiden als tolk tussen jou en je paard.

Coaching met jouw eigen paard
Kan je gecoacht worden met je eigen paard? JA! Wanneer jij open staat voor je eigen paard is coaching mogelijk. Wat wil jouw paard je mogelijk al tijden vertellen, maar ben jij je niet bewust van. Kom nog dichter bij elkaar doormiddel van coaching. 

Coaching met paarden van WES Coaching
Wil je feedback ontvangen los van jouw eigen paard? Dan kan dat in onze kudde in Utrecht.


Contact opnemen